top of page

Parapsychologische aanwijzingen voor daadwerkelijke uittredingen

Emanuel Swedenborg was een wetenschapper en visionair geboren in Stockholm, Zweden in 1688, en stierf in Londen, Engeland in 1772. Tijdens het laatste deel van zijn leven had hij veel buitenlichamelijke ervaringen waarin hij geloofde dat hij naar het hiernamaals reisde en kon beschrijven wat hij daar zag. Verschillende van zijn visioenen vonden plaats met getuigen die bevestigden dat hij in staat was om gebeurtenissen die hij niet had kunnen weten nauwkeurig te beschrijven. In dit interview interviewt The Swedenborg Society (VS) Graham Nicholls en vergelijkt de ervaringen van een moderne, lichamelijke ervaring met de accounts van Swedenborg. 1. Swedenborg had een ‘spiritueel transformerende ervaring’ die hem op zijn reis van spirituele ervaringen zette. (Hij was een krachtig visioen van Christus en de aanwezigheid sloeg hem eigenlijk uit bed!) Ik weet dat je op jonge leeftijd OBE’s begon te krijgen, maar had je een bepaalde ‘transformerende’ ervaring, en zo ja, hoe jou transformeren? (U vermeldt op uw website een reis naar het eiland Sardinië die van belang was.) Ik heb transformerende spirituele ervaringen gehad die mijn leven bij verschillende gelegenheden in verschillende richtingen hebben gezet. De eerste zou het visioen zijn dat ik had als kind van niet meer dan 5 of 6 jaar oud. Ik zag een lange mensachtige figuur in de deuropening van het appartement staan ​​waarin ik ben opgegroeid. De figuur leek op de drempel tussen deze wereld en de volgende te staan. Ik weet niet wie of wat dit wezen was en ik probeer de natuurlijke menselijke drang te weerstaan ​​om dingen uit te leggen in afwezigheid van zekerheid. Maar wat ik kan zeggen, is dat deze ervaring me vanaf het begin heeft geopend voor het idee van andere niveaus, ik zag ze als normaal en raakte gefascineerd door de spirituele, wetenschappelijke en parapsychologische gebieden. Mijn eerste boek, Avenues of the Human Spirit, begint met deze ervaring. Ik besloot ook om me op elfjarige leeftijd te onthouden van alcohol en drugs, een verplichting die ik tot op de dag van vandaag heb nageleefd, en later werd ik vegetariër en vervolgens veganist om geweld en uitbuiting uit mijn levensstijl te verwijderen. De op een na meest transformerende ervaring zijn de gebeurtenissen in 1999. Ik onderwees een aantal van mijn methoden aan een kleine groep (4 anderen) toen ik een intense ervaring kreeg uit het lichaam. Ik merkte dat ik in een straat in Soho in Londen stond te kijken naar een bombardement in een pub daar. De emoties en intensiteit van de ervaring stuurden me terug naar mijn lichaam, maar ik was nog steeds in een soort lege staat. Mijn vrienden waren bezorgd over mijn welzijn en probeerden me rond te brengen. Toen ze eenmaal waren geslaagd, vertelde ik hun de dingen die ik had gezien en mijn overtuiging dat het een visie was op een toekomstige gebeurtenis. Vijf dagen na die ervaring gebeurde het bombardement precies op de plek waar ik het in de OBE had gezien. Je kunt me en een van de getuigen hier over zien praten: https://www.youtube.com/watch?v=5bxCnLY9sy8 (dit doet denken aan de brandervaring van Swedenborg die je hieronder noemt, wat iets anders was dat me naar zijn werken). Waarschijnlijk was de belangrijkste ervaring die leidde tot mijn huidige werk, het evenement dat u noemde, dat plaatsvond op het eiland Sardinië in 2002. Door een reeks ‘ongelukkige’ evenementen bleef er weinig geld over, hoewel ik daarheen was gereisd mijn verjaardag vieren. Ik besloot me te concentreren op mijn meditatiebeoefening (Zazen) in plaats van de gebruikelijke dingen te doen die we op vakantie zouden kunnen doen. Tijdens dat proces van intense meditatie ervoer ik een verschuiving in mijn bewustzijn. Het was niet dramatisch of vol beeldspraak of symboliek, het was een subtiele, maar diepgaande, verschuiving in bewustzijn die mijn leven veranderde. Het is heel moeilijk onder woorden te brengen, maar het resulteerde erin dat ik me meer op humanitaire kwesties concentreerde, en ik richtte een groep op om in 2004 tegen armoede te werken en werd veganist in 2005 zoals ik al zei, om meer compassievol te zijn. 2. Swedenborg geeft aan dat een sterk bewustzijn van ons fysieke lichaam en een preoccupatie met externe zorgen ons vermogen belemmeren om ons bewust te zijn van de spirituele niveaus van onszelf en het spirituele rijk. Kun je met je ervaring daarmee praten (zoals hoe het afsluiten van de uiterlijke zintuigen de innerlijke zintuigen opent) en enkele voorbeelden geven van ervaringen of methoden om een ​​hoger bewustzijn te openen en je toe te staan ​​je lichaam te verlaten? Het proces van het afsluiten van de zintuigen, of ze overweldigen, heeft in de loop van de tijd de kern van vrijwel elke spirituele oefening gevormd. Meditatie is gebaseerd op eenzaamheid en stilte om de innerlijke wereld naar voren te brengen. Het loslaten van lichaamsbewustzijn kan een weg zijn naar de ervaring van het lichaam, zoals Swedenborg leek te beseffen. Sjamanisme gebruikt vaak geluid en beweging. En in veel culturen zijn pijn, sensorische deprivatie en soberheid gebruikelijke methoden om verder te reiken dan het gewone bewustzijn.


Comments


bottom of page