top of page

Uittredingen

Michel is een Master Practitioner in de Psycho Energetica en Intuïtieve Ontwikkeling met meer dan 15 jaar ervaring. Vanuit eigen ervaringen en onderzoekswerk heeft Michel ervaren dat de dood niet het einde is, maar een nieuw ontwaken in de andere dimensie. Op basis van zijn eigen uittredingservaringen en het begeleiden van overledenen voorbij de grenzen van de stoffelijke wereld, kent Michel deze multidimensionale werkelijkheid waarbij de mens meer is dan zijn fysieke lichaam en de dood slechts een overgang. Het Nederlandstalige en Franstalige interview met Michel Dutordoir kan u hier bekijken.

MICHEL3-150x150.jpg

Een buitenlichamelijke ervaring (ook bekend als een uittreding) vindt plaats wanneer de geest het fysieke lichaam verlaat. Het beschrijft een ervaring waarbij mensen gebeurtenissen buiten het fysieke lichaam kunnen waarnemen. Deze ervaringen kunnen optreden tijdens slaap, meditatie of kunnen op andere manieren worden opgewekt.

Vanuit mijn ervaring zijn er twee mogelijke vormen van uittreding. De fysieke uittreding en de geestelijke uittreding.


Bij een fysieke uittreding bereikt u een bewustzijnstoestand die verder reikt dan je fysiek lichaam en ervaart u een onstoffelijke werkelijkheid. Het is in feite je etherisch lichaam die zich van je fysiek lichaam loskoppelt. Het etherisch lichaam is fijnstoffelijk, een dubbel van je fysiek lichaam die zich 5 à 10cm rond je lichaam bevind. Dit houdt je levenskracht, de levensenergie en levensstroom in.

Meestal gebeurt de uittreding op een spontane ongecontroleerde manier, al kun je soms via oefeningen dezelfde ervaring opwekken.  Je krijgt dan signalen van je lichaam dat je gaat uitreden door bepaalde vibraties te voelen in je etherisch lichaam of kun je zelf  trillingen opwekken van je etherisch lichaam die een uittreding kan stimuleren.

Waar je terecht komt bij een spontane uitreding is in het begin niet te voorspellen, het is uw onderbewustzijn die in verbinding staat met je hogere zelf ( uw geestesbewustzijn)  die aan de oorsprong ligt van je uittreding. Eens je uitgetreden bent kunt u door je gedachten meer controle krijgen over je fijnstoffelijk bewustzijn.

Bij een geestelijke uittreding kom je via meditaties in hogere vibraties en eens je de astrale trilling hebt bereikt kunt u uw geest volledig vrij maken. Vanuit uw intuïtief waarnemingsvermogen en de meditatieve oefeningen  kun je vertrouwen ontwikkelen zodanig dat je de controle over je bewustzijn volledig loslaat en je overlaat aan je gidsen of begeleiders aan de overzijde. Uw gids of begeleider functioneert dan als verbinding, een coach als het ware, zorgt voor een veilige toegang op astraal niveau om een heldere doorstroming te garanderen. U kunt dan veilig in verschillende astrale structuren reizen met je astraal lichaam (lichtlichaam) bijvoorbeeld in steden van licht en daar personages ontmoeten die altijd daar verblijven of mensen ontmoeten die zich daar bevinden door een tijdelijke uittreding.

De beide uitredingsvormen geven u voordelen die niet te min zijn. Je ontdekt diepere geestelijk geïnspireerde waarden en het heeft een transformerende kracht.  Je wordt fijngevoeliger, bewust van een vredige liefdevolle harmonieuze sfeer, prachtige kleuren, stilte, vredegevoel.

Door je uitredingen sijpelt ook nieuwe inzichten en zingeving door, je wordt meer gestuwd door hartsenergie en je levensvreugde wordt aangewakkerd. Je angst voor de dood verdwijnt want je kunt de overzijde visualiseren en je aldaar geestelijk verplaatsen.

Laatste-nieuws-onder-copy.jpg
MICHEL.jpg
bottom of page