top of page
brein.jpg

Bronnen - Wetenschappers

Facebook is een vluchtig medium. Daarom bewaren we de interessantste bronnen duurzaam hier, op de website, zodat je ze altijd kunt terugvinden. Wat zo ontstaat, is een superhandige wegwijzer naar informatie. 

Elke bijdrage eindigt met de naam van de tipgever in vetjes. Mocht je omwille van de privacy niet willen dat we je bijdrage op de website publiceren, laat het ons weten.

Wetenschappers

Wil je graag weten hoe je moeiteloos Nederlandstalige ondertiteling kunt toevoegen aan je favoriete anderstalige YouTube-video's? We hebben een pagina met de nodige verduidelijking klaarstaan voor jou! Leer stap voor stap hoe je ondertiteling kunt genereren en bewerken, zodat je kunt genieten van video's in jouw taal.

Bruce Greyson is één van de meest prominente wetenschappers in het onderzoeksdomein bijna-dood-ervaring. Hij publiceerde talloze artikelen, vaak in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften. Greyson stond in 1981 mee aan de wieg van IANDS, de International Association for Near-Death Studies. Inzake de studie van nabij-de-dood-ervaringen is geen vereniging belangrijker en meer gerespecteerd dan IANDS, over heel de wereld zijn onderafdelingen aangesloten.
Nog zo’n krachttoer: Greyson was 27 jaar lang redacteur van the Journal of Near- Death Studies, de enige academische publicatie over dat onderwerp. https://www.brucegreyson.com - dvde.

Nassim Haramein moet volgens sommigen een dwangbuis in, anderen vinden dat hij een Nobelprijs verdient. Hij is een controversiële figuur met wie je je niet verveelt, dat is zeker, maar stelt wat hij verkondigt ook iets voor? Haramein is eerst en vooral fysicus, maar dan eentje die graag over het muurtje kijkt. Hij vindt het idioot dat wij wetenschappen in hokjes plaatsen, en zeker omdat niet alleen kwantumfysici, maar steeds meer wetenschappers uit andere disciplines ervan overtuigd raken dat alles met alles verbonden is. Het onderzoeken van juist die verbondenheid en hoe dat van invloed is op bewustzijn, dàt is Harameins motor. - dvde

alemein2.webp

Carlos Mendes is een Braziliaanse natuurkundeprofessor die je kunt vinden op YouTube. Hij is uitermate geïnformeerd en integer. Mendes interviewt zeer interessante gasten van alle maatschappelijke niveaus: dokters, professors, chirurgen, jongen mensen, eenvoudige mensen, over bijna-doodervaringen. Zeer de moeite waard om er naar te kijken/luisteren. Heeft ondertiteling in verschillende talen.  https://www.youtube.com/watch?v=Zvi3t7WSsrc -  Arminda Nogueira.

De Britse bioloog Rupert Sheldrake (°1942) werd in de Lage Landen bekend toen hij in 1993 door Wim Kayzer werd geïnterviewd voor de VPRO-reeks ‘Een schitterend ongeluk’. Sheldrake’s openingszinnen: “De periode na de dood en voor de geboorte lijkt meer op een droom. Ons leven wordt als het ware omvat door een droom.”

https://www.youtube.com/watch?v=nZ-CB_3tJFY... - dvde

Sheldrake.jpg
bottom of page