top of page

De ‘Division of Perceptual Studies’ (DOPS) – Universiteit Virginia


De Division of Perceptual Studies (DOPS), opgericht in 1967 door Dr. Ian Stevenson, is een gevestigde en zeer productieve universitaire onderzoeksgroep, exclusief gewijd aan het onderzoeken van fenomenen die de gangbare wetenschappelijke paradigma’s met betrekking tot de aard van de geest/brein/ uitdagen.. De onderzoekers van DOPS zijn geïnteresseerd in het bestuderen van fenomenen gerelateerd aan bewustzijn die duidelijk functioneren buiten de grenzen van het fysieke lichaam, evenals fenomenen die direct wijzen op bewustzijnsoverleving na de fysieke dood.

Door hun zorgvuldige studie documenteren en analyseren de DOPS-onderzoekers objectief de verzamelde empirische gegevens over menselijke ervaringen die wijzen op post-mortem overleving van bewustzijn. Een rigoureuze evaluatie van aanzienlijk empirisch bewijsmateriaal, verzameld gedurende meer dan vijftig jaar onderzoek, suggereert dat bewustzijn inderdaad de lichamelijke dood kan overleven en dat geest en hersenen gescheiden en scheidbaar lijken te zijn.

Het is de hoop dat andere ruimdenkende wetenschappers ons zullen vergezellen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen in de serieuze studie van de aard van bewustzijn en de interactie ervan met de fysieke wereld.


Comments


bottom of page