top of page

"Ontwaken uit onze illusies"
Een radicaal nieuw inzicht in de aard van de werkelijkheid

Boekbespreking.jpg
Titus.jpg

"Van en naar het licht", een fascinerend boek dat geschreven is door Titus Rivas en Anny Dirven.

In dit boek onderzoeken de auteurs het fenomeen van bijna-doodervaringen (BDE's) en de impact die ze hebben op het leven van mensen. Ze delen verhalen van mensen die een BDE hebben meegemaakt en bieden inzichten en perspectieven die ons helpen om deze ervaringen beter te begrijpen.

Een bijna-doodervaring is een buitengewone ervaring die sommige mensen meemaken wanneer ze dichtbij de dood zijn geweest. Tijdens een BDE rapporteren mensen vaak het verlaten van hun fysieke lichaam, het betreden van een andere dimensie en het ervaren van intense gevoelens van liefde, vrede en verbondenheid. Deze ervaringen kunnen levensveranderend zijn en hebben vaak een diepgaande invloed op degenen die ze hebben meegemaakt.

Rivas en Dirven verkennen verschillende aspecten van BDE's, waaronder de gemeenschappelijke elementen die mensen rapporteren, zoals het gevoel van het betreden van een tunnel, het ontmoeten van overleden dierbaren, het hebben van uittredingservaringen en het ondergaan van een levensbeoordeling. Ze onderzoeken ook de wetenschappelijke verklaringen die zijn voorgesteld voor BDE's en bieden kritisch denken en nieuwe perspectieven.

Wat dit boek bijzonder maakt is de zorgvuldige benadering van de auteurs om een evenwicht te vinden tussen wetenschappelijke benaderingen en spirituele inzichten. Ze erkennen de waarde van wetenschappelijk onderzoek naar BDE's, maar staan ook open voor de mogelijkheid dat er meer is tussen hemel en aarde dan we kunnen verklaren. Dit maakt het boek toegankelijk voor een breed scala aan lezers, ongeacht hun achtergrond of overtuigingen.

Naast het delen van verhalen van mensen met BDE's, behandelen Rivas en Dirven ook de impact van deze ervaringen op het leven van mensen. Ze bespreken de emotionele en spirituele transformaties die vaak optreden na een BDE, samen met de uitdagingen waarmee mensen geconfronteerd worden bij het integreren van deze ervaringen in hun dagelijks leven. Ze bieden begeleiding en ondersteuning voor degenen die dergelijke ervaringen hebben gehad en moeite hebben om ze te begrijpen en te verwerken.

"Van en naar het licht" is helder en begrijpelijk geschreven, zonder te vervallen in te technisch jargon. De auteurs presenteren complexe concepten op een toegankelijke manier en moedigen de lezers aan om hun eigen kritische denken te gebruiken. Ze benadrukken het belang van openheid en empathie bij het luisteren naar de verhalen van anderen en het verkennen van het mysterie van het leven en de dood.

"Van en naar het licht" is een inspirerend en verhelderend boek dat ons uitnodigt om na te denken over de diepere aspecten van het menselijk bestaan. Rivas en Dirven bieden een waardevolle bijdrage aan het begrip van bijna-doodervaringen en bieden steun en begeleiding voor degenen die deze ervaringen hebben gehad. Dit boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van de grenzen van ons bestaan en de mysteries van het leven en de dood.

Het boek is ook Engelstalig beschikbaar: 'The self does not die'.

 We hebben een exclusief interview met Rivas gerealiseerd waarin hij dieper ingaat op zijn inzichten en ervaringen!

In dit interview deelt Rivas zijn fascinatie voor bijna-doodervaringen en zijn visie op de betekenis ervan. Dit is jouw kans om direct van de bron te horen en meer te weten te komen over de mysteries die "Van en naar het licht" zo intrigerend maken.

Het is een visueel  boeiende reis en een diepgaand gesprek.

Het interview met Titus Rivas staat klaar om je te inspireren en je kijk op het leven (en de dood) te veranderen.

Noël Van Herreweghe

bottom of page