top of page
Cameraploeg

Bronnen - documentaires

Facebook is een vluchtig medium. Daarom bewaren we de interessantste bronnen duurzaam hier, op de website, zodat je ze altijd kunt terugvinden. Wat zo ontstaat, is een superhandige wegwijzer naar informatie. 

Elke bijdrage eindigt met de naam van de tipgever in vetjes. Mocht je omwille van de privacy niet willen dat we je bijdrage op de website publiceren, laat het ons weten.

Documentaires

Wil je graag weten hoe je moeiteloos Nederlandstalige ondertiteling kunt toevoegen aan je favoriete anderstalige YouTube-video's? We hebben een pagina met de nodige verduidelijking klaarstaan voor jou! Leer stap voor stap hoe je ondertiteling kunt genereren en bewerken, zodat je kunt genieten van video's in jouw taal.

'Et si la mort n'existait pas''. is een Nederlands ondertitelde uitgebreide documentaire op YouTube. Deze film presenteert een wetenschappelijke inventarisatie van deze essentiële vraag: is er leven na de dood? Voor het eerst brengt het een groot aantal gerenommeerde wetenschappers over dit onderwerp samen: neurologen, artsen, biologen, natuurkundigen, enz.

https://www.youtube.com/watch?v=lQmwREfzM0o - nvh

Ik krijg geregeld de vraag wat is dat nu, kwantumfysica? En wat heeft dat met spiritualiteit te maken? Zelfs fysici krijgen het niet uitgelegd, maar dit Nederlands ondertitelde filmpje is een leuke introductie.

https://www.youtube.com/watch?v=Usu9xZfabPM - dvde

Alex Ferrari heeft letterlijk al honderden mensen aan het woord gelaten over bijna-dood-ervaringen.

Onder zijn interviewees waren heel bijzondere mensen, met buitengewone talenten, dus waarom is hij dan zo uitzonderlijk gecharmeerd door John J. Davis, die zichzelf een heel gewone man noemt?

Juist omdàt John J. Davis heel naturel is, en geen enkel voordeel heeft bij het vertellen van zijn verhaal. Davis heeft geen boek te verkopen, geen website te promoten, geen optreden aan te kondigen. De man wil alleen maar zijn verhaal vertellen omdat het zo mooi is, hij wil een prachtige ervaring met ons delen. Davis’ verhaal geldt als één van de meest gedetailleerde nabij-de-dood-ervaringen ooit.

Davis: “We komen tot leven omdat we ontberingen willen ervaren, want daar leren we van. Als je niet iets wou leren, als je niet wou ervaren, dan bleef je ginder, aan de andere kant. Want daar kan je ook leren, maar niet zoals hier. Wat hiér zo speciaal maakt, is lastig te beschrijven. Je kunt mensen niet uitleggen hoe het voelt om te fietsen, dat moet je doén om het te ervaren.”

Aan mensen die net als John J. Davis een nabij-de-dood-ervaring hebben gehad de vraag: in hoeverre geloven jullie deze getuigenis, die mooi is als een sprookje?

https://www.youtube.com/watch?v=aLhxqy-rLh0...

 

Standaard kan je ondertiteling aanzetten door onderaan het scherm de vijfde button vanaf rechts aan te klikken. Als je op de vierde button vanaf rechts – het wieltje – klikt, kun je die ondertiteling in vele gevallen automatisch laten vertalen naar tal van talen waaronder het Nederlands.

Noël heeft er een filmpje over gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=IQLZel5AQ0Q

De werkwijze kan variëren naargelang op welk toestel je kijkt (pc, tv, smartphone, beamer…) maar hier lees je er alles over https://support.google.com/youtube/answer/100078?hl=nl...

dvde

Dit is een fragment van een film die ik niet totaal kan vinden maar goed ken, wellicht zijn er creatieve geesten onder jullie die dit wel kunnen. De film heet 'Staya erusa' en is gemaakt door Jan Heyn die ooit een groot spiritueel centrum in Amsterdam leidde.

Naar mijn mening een mooie inleiding naar de kwantumfysica.

Elise Uytdewillegen

Dr. Mario Javier Sabán is een Argentijnse onderzoeker en leraar Kabbala, psycholoog, theoloog, auteur en filosoof, van Sefardisch-Joodse afkomst.
Hij is ook de auteur van 'Bestaat de Dood? Wetenschap, leven en transcendentie.' en de 
co-auteur van: 'Dood en sterven.'
Bijdrager aan: Wat de doden me hebben geleerd om het leven beter te begrijpen.


Arminda Nogueira

bottom of page