top of page

"Het geheim van Elysion"
Een boeiende reis door de wereld van Bijna-Doodervaringen.

Boekbespreking.jpg
Rinus-213x300-1.jpg

Het geheim van Elysion is een boek van Rinus van Warven, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Nabij-de-Dood-Ervaringen (NVNDE). Het boek is een verzameling van persoonlijke verhalen van mensen die een bijna-doodervaring (NDE) hebben gehad.

De verhalen in het boek zijn zeer gevarieerd, maar ze hebben allemaal een aantal dingen gemeen. Alle mensen die een NDE hebben gehad, hebben het gevoel gehad dat ze uit hun lichaam zijn getreden en een andere wereld hebben betreden. Ze hebben vaak een gevoel van geluk, liefde en vrede ervaren. Sommige mensen hebben ook ontmoetingen gehad met overleden dierbaren of spirituele wezens.

Het geheim van Elysion is een aangrijpend en inspirerend boek dat je aan het denken zet over de vraag wat er gebeurt na de dood. De verhalen in het boek geven een unieke kijk op de andere kant van het leven en kunnen je helpen om je eigen kijk op de dood te herzien.

Een van de meest opvallende dingen aan de verhalen in Het geheim van Elysion is de overweldigende gelijkenis tussen ze. Hoewel de mensen die de verhalen vertellen uit zeer verschillende achtergronden komen en zeer verschillende ervaringen hebben gehad, vertellen ze allemaal over een gevoel van geluk, liefde en vrede dat ze hebben ervaren tijdens hun NDE. Ze vertellen ook allemaal over een gevoel van verbondenheid met iets groters dan zichzelf, of het nu God, het universum of iets anders is.

De verhalen in Het geheim van Elysion zijn een krachtige aanwijzing dat er meer is aan het leven dan alleen het fysieke. Ze laten zien dat er een andere wereld bestaat, een wereld van liefde, vrede en geluk. Ze geven hoop en troost aan mensen die worstelen met de dood, en ze kunnen ons allemaal helpen om ons leven te waarderen en te leven met een groter gevoel van doel en betekenis.

Ik vond Het geheim van Elysion een zeer waardevol boek. Het heeft me veel geleerd over bijna-doodervaringen en het heeft mijn kijk op de dood veranderd. Ik raad dit boek aan aan iedereen die geïnteresseerd is in het hiernamaals of in bijna-doodervaringen.

bottom of page