top of page

DE PONTO3  MEDEWERKERS

nadine10.jpg

Nadine Ooghe is een toegewijde moeder met twee zonen en zes kleinkinderen.
Als woordkunstenares en auteur van een aantal poëziebundels staat ze bekend als Nan Engelhuys.
Haar bijna-doodervaring was de aanleiding voor haar bijdrage als gids bij I.A.N.D.S. (International Association for Near Death Studies) in België. Zij verzorgde een aantal ervaringsgerichte voordrachten tijdens de Limen ontmoetingsdagen.
Zoals vele BDE’ers had Nadine het moeilijk met het praten over deze ervaringen, bang voor het taboe rond dit onderwerp. Mensen benaderen haar in verband met bijna-dood-ervaringen maar vooral over postmortale- en engelervaringen.
Nadine is daardoor een BDE’er met een groot inlevings- en herkenningsvermogen. Zij is het luisterend oor bij Ponto3 voor personen die een bijna-doodervaring gehad hebben en die zich vaak onbegrepen voelen, vastlopen in de zorg of op veel onbegrip stoten. Zij streeft er naar deze mensen met raad bij te staan zodat ervaarders positief, gelukkig en vol zelfvertrouwen hun leven kunnen verderzetten na de erkenning, herkenning en bij wijlen troost, die een persoonlijk gesprek bieden.

Michel Dutordoir is een Master Practitioner in de Psycho Energetica en Intuïtieve Ontwikkeling met meer dan 15 jaar ervaring.
Vanuit eigen ervaringen en onderzoekswerk heeft Michel ervaren dat de dood niet het einde is, maar een nieuw ontwaken in de andere dimensie.
Op basis van zijn eigen uittredingservaringen en het begeleiden van overledenen voorbij de grenzen van de stoffelijke wereld, kent Michel deze multidimensionale werkelijkheid waarbij de mens meer is dan zijn fysieke lichaam en de dood slechts een overgang.
Onze relaties en contacten met overleden vrienden, familie of geliefden kunnen in deze dimensie verder groeien, wat veel troost en steun biedt tijdens het rouwproces. Waar gaan we heen na de dood? Wie verwelkomt ons? Welke zijn de verschillende niveaus die we doormaken? Hoe ziet de overzijde eruit?

Michel foto nieuwe website.jpg
romain2-512x600.jpg

Ter ondersteuning van het Ponto3  team werd Romain Goorman aangesteld als Mentor van de groep. In deze functie staat hij in voor inhoudelijke ondersteuning in die domeinen waar Ponto3 in actief is.

 

Vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond zal hij vooral de nadruk leggen op de rijkdom die te vinden is op het raakvlak tussen wetenschap, filosofie en spiritualiteit. In dit domein heeft hij reeds drie boeken gepubliceerd: “Ontwaken uit onze Illusies”,  “Intelligentie in de Natuur – een Leidraad voor een Duurzame Toekomst” en "De dood is het absolute einde...of toch niet?"


Romain is tevens voorzitter van de discussiegroep ‘Ontwaken uit onze illusies”. Zijn vrije tijd spendeert hij aan lezen, studeren, zeilen, meerdaagse fietstochten en schrijven.

Guy Vander Linden ontwikkelde een bijzondere fijngevoeligheid na twee bijna-doodervaringen. Hij onderwerpt dogma’s en aangenomen waarheden aan een kritische blik en stelt dat de achterliggende waarheid weggemoffeld of verdoezeld wordt. Zijn frisse kijk op de paranormale wereld is verhelderend en inspirerend.
Door zijn vele nationale en internationale contacten, ook met wetenschappers, is Guy ook de contactpersoon bij uitstek met betrekking tot de bijna-doodervaring en de implicaties hiervan.
Guy Vander Linden heeft 20 jaar de rouwgroep NABIJ-ZIJN in Diksmuide  geleid, voornamelijk voor nabestanden na zelfdoding. Guy doet nog steeds op individuele basis.
Guy Vander Linden opent onze ogen voor de lessen die we uit BDE’s kunnen trekken. Hij schreef “Mijn dood … mijn mooiste belevenis ”(in het Frans vertaald: Ma mort … ma plus belle expérience), samen met Carla Schouterden, “Kijk, ik ben er nog”(in het Engels vertaald : Look, I am still there), “Bezetenheid. Een andere visie” (in het Engels vertaald : Exorcism. Another vision), “Het Liefdeslicht: wat mijn bijna-doodervaring me bijbracht” en “Bezetenheid is niet het einde: persoonlijke visie en ervaring”

guy-512x642.jpg
noelWIT-512x683.jpg

Voor sommigen begint de reis van spirituele zelfontdekking met het lezen van een boek.  Anderen zoeken spiritualiteit en transformatie op niet-traditionele plaatsen.
Noël Van Herreweghe heeft een niet aflatende gepassioneerde nieuwsgierigheid met betrekking tot een aantal vragen die we onszelf allemaal stellen. Is er een hiernamaals? Is er een vrije wil? Wat is essentieel voor geluk? Wat is het doel van het leven? Kunnen wetenschap en spiritualiteit worden gecombineerd? Wat gebeurt er bij de dood?


Noël heeft ervaring met het gebruik van video als geschikte medium om een boodschap over te brengen.
Hij heeft ondertussen een groot aantal interviews gerealiseerd met personen die een bijna dood ervaring achter de rug hebben, met wetenschappers en andere.

Dirk Van den Eede was o.m. auteur en copywriter, maar toch vooral journalist. Hij heeft helemaal geen paranormale ervaringen of gaven, en is van nature een
scepticus, maar dan wel eentje met een open geest. Dirk heeft lang gedacht dat Dick Swaabs bewering ‘Je bent je brein’ helemaal klopt, tot hij een documentaire zag over het Britse jongetje Noah Wall, dat werd geboren met amper 2% van een brein, overleefde en nu een vrijwel normaal leven leidt. Vervolgens ontdekte Dirk de kwantumfysica, de microwereld waarin de natuurwetten van onze werkelijkheid niet meer gelden. Als dat allemaal mogelijk is, wat voor wonderlijks ligt dan nog in het verschiet?
Vertrekkend vanuit de wetenschap en gedreven door een grote nieuwsgierigheid
beschouwt Dirk het bestaan als een wonderlijke reis. Zijn favoriete reisgezellen zijn auteurs die, net als hij, begonnen als scepticus maar die niet aarzelen hun visie bij te stellen als daar aanleiding toe is. Mensen als wetenschapsfilosoof en dokter Raymond Moody, neurochirurg Eben Alexander, regressietherapeut Michael Newton en hoogleraar psychiatrie en neurogedragswetenschappen Bruce Greyson – allemaal academisch geschoolde wetenschappers die niet hebben geaarzeld de brug naar spiritualiteit te slaan. Bij Ponto3 vindt Dirk gelijkgestemden, en dat is bijzonder aangenaam.

bottom of page