top of page

Het verleden loslaten: Hoe regressietherapie kan helpen bij het oplossen van onbewuste trauma's

Bijgewerkt op: 21 feb. 2023

Reïncarnatie is het geloof dat iemands ziel of geest na de dood herboren wordt in een nieuw lichaam, met een nieuw leven om te ervaren. Dit idee staat al duizenden jaren centraal in vele spirituele en religieuze tradities. Het begrip reïncarnatie is echter niet alleen beperkt tot de spirituele of religieuze sfeer, want ook sommige wetenschappelijke onderzoekers hebben de mogelijkheid van dit verschijnsel onderzocht.

Regressietherapie kan mensen helpen bij het verwerken van trauma's door hen te helpen herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden te verkennen en te begrijpen hoe deze gebeurtenissen hun huidige gedachten, gevoelens en gedrag beïnvloeden.

Door de oorzaken van hun trauma te begrijpen, kunnen mensen hun trauma op een dieper niveau verwerken en uiteindelijk verlichting vinden van de emotionele pijn die het veroorzaakt. Dit kan het mogelijk maken om belemmerende overtuigingen en patronen die het gevolg zijn van het trauma te veranderen en te genezen.

Regressietherapie kan ook nuttig zijn bij het verkennen van de vroege ervaringen van een persoon, zoals de kindertijd, om te begrijpen hoe deze ervaringen de huidige problemen en overtuigingen kunnen beïnvloeden. Door terug te gaan naar het verleden en de oorsprong van deze problemen te onderzoeken, kan een persoon zijn of haar emoties en reacties op het heden beter begrijpen en veranderen.


Via regressietherapie krijgt iemand toegang tot herinneringen aan vorige levens, die zijn huidige gedachten, gedragingen en emoties kunnen beïnvloeden. Door deze problemen uit vorige levens te begrijpen en op te lossen, kunnen mensen verlichting vinden van psychologische en emotionele problemen, zoals angst, fobieën en relatieproblemen.


Regressietherapie kan mensen ook een groter gevoel van doelgerichtheid en inzicht in hun levenspad geven. Door vorige levens te onderzoeken, kunnen mensen inzicht krijgen in de lessen en het doel van hun huidige leven, en een beter begrip krijgen van hun relaties met anderen.


Reïncarnatie; Feit of Fictie?ponto3.org organiseert op zondag 5 maart 2023 bij de Oude Abdij te Drongen een derde bijeenkomst, met als onderwerp 'Reïncarnatie; Feit of Fictie?' Naast presentaties van diverse sprekers is er volop ruimte voor vragen en het delen van eigen ervaringen.Comments


bottom of page