top of page
Podcasts.jpeg

Bronnen - Podcasts

Facebook is een vluchtig medium. Daarom bewaren we de interessantste bronnen duurzaam hier, op de website, zodat je ze altijd kunt terugvinden. Wat zo ontstaat, is een superhandige wegwijzer naar informatie. Je vindt hieronder interessante podcasts die jullie aanbrachten, via Facebook bijvoorbeeld.

Elke bijdrage eindigt met de naam van de tipgever in vetjes. Mocht je omwille van de privacy niet willen dat we je bijdrage op de website publiceren, laat het ons weten.

Podcasts

Wil je graag weten hoe je moeiteloos Nederlandstalige ondertiteling kunt toevoegen aan je favoriete anderstalige YouTube-video's? We hebben een pagina met de nodige verduidelijking klaarstaan voor jou! Leer stap voor stap hoe je ondertiteling kunt genereren en bewerken, zodat je kunt genieten van video's in jouw taal.

Alex Ferrari is een uitstekende empathische interviewer die zijn gasten laat uitspreken en leemtes in hun betoog opvult door interessante vragen te stellen. Er passeren wel eens zéér merkwaardige figuren, maar vaak komen er geloofwaardige getuigen in beeld, niet zelden wetenschappers ook. Ferrari zoekt en vindt mensen met een open geest en laat ze vertellen over hoe een spirituele ervaring hun leven hier en nù heeft veranderd. Een troef is dat hij een waaier van onderwerpen aansnijdt, en die met elkaar in verband brengt. Het gaat dus vaak, maar niet uitsluitend over bijna-dood-ervaringen, ook topics als kwantumfysica, uittredingen, meditatie, bewustzijn, reïncarnatie, healing enz. komen aan bod. https://nextlevelsoul.com/podcast/ - dvde

Vanuit eigen ervaringen en onderzoekswerk heeft Michel Dutordoir ervaren dat de dood niet het einde is, maar een nieuw ontwaken in de andere dimensie. Op basis van zijn eigen uittredingservaringen en het begeleiden van overledenen voorbij de grenzen van de stoffelijke wereld, kent Michel deze multidimensionale werkelijkheid waarbij de mens meer is dan zijn fysieke lichaam en de dood slechts een overgang.
Onze relaties en contacten met overleden vrienden, familie of geliefden kunnen in deze dimensie verder groeien, wat veel troost en steun biedt tijdens het rouwproces. Waar gaan we heen na de dood? Wie verwelkomt ons? Welke zijn de verschillende niveaus die we doormaken? Hoe ziet de overzijde eruit?

https://www.ponto3.org/podcasts - nvh

Michel foto nieuwe website.jpg
romain2-512x600.jpg

Vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond legt Romain Goorman vooral de nadruk op de rijkdom die te vinden is op het raakvlak tussen wetenschap, filosofie en spiritualiteit.

In dit domein heeft hij al drie boeken gepubliceerd: “Ontwaken uit onze Illusies”,  “Intelligentie in de Natuur – een Leidraad voor een Duurzame Toekomst” en "De dood is het absolute einde...of toch niet?"

Romain Goorman, lid van ons team, is al meer dan 30 jaar geïntrigeerd door het raakvlak tussen spiritualiteit, wetenschap en filosofie. Helemaal Ponto3 dus. Romain heeft daar boeken over geschreven, en daarover vind je meer informatie op onze boekenpagina. https://www.ponto3.org/boeken

Romain is ook een uitstekend verteller, zoals blijkt uit zijn podcast

https://www.ponto3.org/podcastromaingoorman - nvh

God bestaat niet en religie helpt de mensheid niet vooruit, dus mag je er kritisch naar kijken. Zo denkt Sam Harris (°9 april 1967), een aan de befaamde Stanford University opgeleide Amerikaanse filosoof en schrijver. Aan de universiteit van Los Angeles (UCLA) promoveerde hij in de cognitieve neurowetenschap. Hij schreef zeven non-fictieboeken, de rode draad daarin is kritiek op religie. Hij vindt het niet kunnen dat diverse religies vaak eisen dat je geloofsartikelen zomaar voor waar
aanneemt zonder dat daarvoor het minste bewijs wordt geleverd. 

Meer informatie e.d. kan je hier vinden

dvde

sam_harris.jpeg
bottom of page